ikubINFO
Miresevjen Vizitor Kerko | Temat Aktive | Anetare | Hyr | Regjistrohu

Skenderbeu Alternativa
Anonimja
Postuar: Friday, July 03, 2009 3:08:34 PM
Klasifikimi: Anetar Nderi
Grupe: Anetar

Anetaresuar: 3/14/2009
Postime: 913
Pike: 2,545
Vendodhja: Tirane
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:
Shqiptar besoj se po...po hero aq sa e mbajme ne patjeter qe jo

pa na thuaj pak pse nuk eshte hero sipas teje pasi historia verteton te kunderten
per mua ai eshte hero i te gjithe shqipetareve

Lexoje mire historine... Kuptohet ate origjinalen jo ate te modifikuaren
ultimo
Postuar: Friday, July 03, 2009 4:22:21 PM

Klasifikimi: Kandidat Nderi

Anetaresuar: 6/25/2009
Postime: 136
Pike: 311
Vendodhja: sarande
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:

pa na thuaj pak pse nuk eshte hero sipas teje pasi historia verteton te kunderten

une per vete sjam i mire ne histori, pa me thoni nje fakt qe se ben skenderbeun hero te shqipetareveGlare

MBANI PASTER MJEDISIN

FEW man are born brave many become so through traininng and discipline[vegetius]

Anonimja
Postuar: Saturday, July 04, 2009 2:05:01 PM

ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:

une per vete sjam i mire ne histori, pa me thoni nje fakt qe se ben skenderbeun hero te shqipetareveGlare

Une nuk po them qe nuk eshte hero por jo i atyre permasave qe e beri komunizmi...
Tingaa
Postuar: Saturday, July 04, 2009 7:02:40 PM
Klasifikimi: Anetar i Avancuar

Anetaresuar: 6/20/2009
Postime: 34
Pike: 5
Vendodhja: PRISHTINE
Nuk ke ka bere hero komonizmi Skenderbeun po puna e tije.
ultimo
Postuar: Saturday, July 04, 2009 7:45:36 PM

Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:

Une nuk po them qe nuk eshte hero por jo i atyre permasave qe e beri komunizmi...

se kuptoj ca hyn komunizmi heroi mbetet hero ne cdo kohe dhe kur them hero e them se kam lexuar tekste jo te kohes te komunizmit (nqs ju e permendet per kete komunizmin)

MBANI PASTER MJEDISIN

FEW man are born brave many become so through traininng and discipline[vegetius]

Anonimja
Postuar: Monday, July 06, 2009 2:34:39 PM

ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:

se kuptoj ca hyn komunizmi heroi mbetet hero ne cdo kohe dhe kur them hero e them se kam lexuar tekste jo te kohes te komunizmit (nqs ju e permendet per kete komunizmin)

Ok pra fillojme nga debati me qe ty nuk te mbushet mendja
Me thuaj te lutem mbi cfare ideali Luftonte Skenderbeu??? Dhe cilat ishin synimet e tij???
ultimo
Postuar: Monday, July 06, 2009 7:05:05 PM

Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:

Me thuaj te lutem mbi cfare ideali Luftonte Skenderbeu??? Dhe cilat ishin synimet e tij???

ai ka jetuar ne periudhen e pushtimit osman dhe si nje prijes i ketij kombi ati i duhej te bashkonte popullin nen sundimin e tij dhe ta mbronte ate nga pushtuesit duke i bere balle nje perandorie te tere por nuk e kuptoj ku doni te dilni me kete?me thoni cfare ka i qe se ben hero ?[(meqe e mohoni)qe te me mbushni dhe mua mendjen!!!!!!!]

MBANI PASTER MJEDISIN

[-_-]
Postuar: Tuesday, July 07, 2009 2:43:37 AM

Anetaresuar: 5/9/2009
Postime: 157
Pike: 183
Vendodhja: londer
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:

ai ka jetuar ne periudhen e pushtimit osman dhe si nje prijes i ketij kombi ati i duhej te bashkonte popullin nen sundimin e tij dhe ta mbronte ate nga pushtuesit duke i bere balle nje perandorie te tere por nuk e kuptoj ku doni te dilni me kete?me thoni cfare ka i qe se ben hero ?[(meqe e mohoni)qe te me mbushni dhe mua mendjen!!!!!!!]

ok ultimo,eshte e vertete,gjergj kastrioti eshte heroi yne kombetar,ose me mire nje nder ta,pasi nuk eshte i vetmi ose ndoshta nuk duhet lartesuar aq shume,un jam identifikuar shume mire ketu ne forum dhe ndoshta do ju duket si e pallogjikshme te flas keshtu por keto jane fakte qe i vuajme edhe sot

ti ultimo po flet per nacionalizem ne kete moment,pra skenderbeu donte ta bashkonte shtetin shqiptar,donte ti mbante shqiptaret te bashkuar a dicka e tille, dhe kjo e identifikon ate si atdhetar ose me fjale te huaj "nacionalist" por ne kete kohe nuk ka egzistuar Nacionalizmi dhe kjo eshte e vertetuar me fakte,luftrat qe jane bere ne ate kohe e gjer ne luften e dyte boterore(ndoshta dhe pas saj) kan qene te gjitha luftra per shkaqe fetare

Gjergj Kastrioti Skenderbeu Na identifikoi si Mysliman dhe luftoi Katolicizmin,
synimi i tij nder kryesoret,ishte perhapja e myslimanizmit ne europe
Ne ate kohe e sulmonte shume vatikani madje shkrimtar te vjeter grek te kohes se tij thuhet se ai eshte helmuar a me sakte vrare nga vatikani.Nuk duhen marr per baz ato filmat qe shihnim Skenderbeun te shtrire ne shtrat,me njerez perreth tij,i semure dhe me ato shkopinj qe nuk i thyen dot te tera bashk,por i thyen nje nga nje,keto gjera jan paradoksale,

por per tu pergjigjur kesaj teme jam teper i sigurte dhe kam treguar fakte dhe me lart"Gjergj Kastrioti ka qen shqiptar i lindur ne shqiperi dhe i internuar me detyrim ne Turqi"

jam dakort me anonimja kur tha se historia eshte deformuar gjat regjimit komunist,nje regjim idealesh dhe jo realist,kur Enveri kishte nje ideal tvetin (qofte edhe pse nuk e shpjegonte dot pse e kishte ideal) i gjith populli duhej te kishte te njejtin ideal,hero,qofte edhe hero filmash.U zgjata shum

Nene Faleminderit Qe Me Krijove Shqiptar,Shqiperi , Zemer , Une Te Dua

Shfarros Fene!!!!!!!
Behu Ateist Tani !!!!!!!

www.ateistet.org www.vargmal.org
Anonimja
Postuar: Tuesday, July 07, 2009 4:09:10 PM

Une do doja te vazhdoja rrjedhen historike...

Ne ate kohe ekzistonte perandoria Osmane e cila kishte nje shtrirje gjeografike shume te madhe dhe kur themi Perandori nenkuptojme qe te perfshire brenda saj ka shume vende mund te permendim ketu pje te perandorise si: Greqia, Maqedonia, dhe Shqiperia... Kryeqyqti i perandorise Osmane ishte Stambolli... E ku ka me mire se te jetosh ne kryeqytet... Gjergj Kastriotin vertet e detyruan te shkonte ne Stamboll per tu shkolluar por e gjitha kjo ndodhi pasi ata pane Fuqi potenciale Ushtarake dhe drejtuese tek ai... Por nuk duhet harruar se Sulltani i dha shume atij... Ai u rrit dhe u shkollua ne Oborin e tij Ai luftoi per perandorine por gjate kesaj kohe Egoja e tij rritej dhe kerkonte gjithemon me teper. Dhe vjen dita qe sulltani cakton vasal per vende te caktuara te perandorise dhe Skederbeu qe kishte dhen nje kontribut te madh i jepet nje vend (qe mua tani nuk me kujtohet emri) por ja qe ai vend nuk i pelqeu Skenderbeut dhe keshtu qe ai e tradheton Sulltanin dhe vjen ne Shqiperi e cila ne ate kohe kishe shume Principata dhe ai ne Lezhe i mposht keto principata dhe jo sic e ke pare ti ne film qe ata ja japin vet Skenderbeut por sepse ai i detyroi i kercenoi dhe vetem tek Muzakat e Beratit u detyrua te bej kurshqi... Dhe ne kete kohe ai sundon ne nje teritor me diku ke 500.000 banore te cilin per 25 vjet e redukton ne 100.000 banore.
baby
Postuar: Tuesday, July 07, 2009 5:18:31 PM

Anetaresuar: 12/5/2008
Postime: 694
Pike: 1,800
Si nuk e paskam marre vesh qe paska filluar ora e Historise ketu???????????? Confused
ultimo
Postuar: Wednesday, July 08, 2009 10:25:57 AM

[-_- Shkroi:
]
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Anonimja Shkroi:
ultimo Shkroi:
Albert Shkroi:

ok ultimo,eshte e vertete,gjergj kastrioti eshte heroi yne kombetar,ose me mire nje nder ta,pasi nuk eshte i vetmi ose ndoshta nuk duhet lartesuar aq shume,un jam identifikuar shume mire ketu ne forum dhe ndoshta do ju duket si e pallogjikshme te flas keshtu por keto jane fakte qe i vuajme edhe sot

ti ultimo po flet per nacionalizem ne kete moment,pra skenderbeu donte ta bashkonte shtetin shqiptar,donte ti mbante shqiptaret te bashkuar a dicka e tille, dhe kjo e identifikon ate si atdhetar ose me fjale te huaj "nacionalist" por ne kete kohe nuk ka egzistuar Nacionalizmi dhe kjo eshte e vertetuar me fakte,luftrat qe jane bere ne ate kohe e gjer ne luften e dyte boterore(ndoshta dhe pas saj) kan qene te gjitha luftra per shkaqe fetare

Ne ate kohe e sulmonte shume vatikani madje shkrimtar te vjeter grek te kohes se tij thuhet se ai eshte helmuar a me sakte vrare nga vatikani.Nuk duhen marr per baz ato filmat qe shihnim Skenderbeun te shtrire ne shtrat,me njerez perreth tij,i semure dhe me ato shkopinj qe nuk i thyen dot te tera bashk,por i thyen nje nga nje,keto gjera jan paradoksale,

por per tu pergjigjur kesaj teme jam teper i sigurte dhe kam treguar fakte dhe me lart"Gjergj Kastrioti ka qen shqiptar i lindur ne shqiperi dhe i internuar me detyrim ne Turqi"

jam dakort me anonimja kur tha se historia eshte deformuar gjat regjimit komunist,nje regjim idealesh dhe jo realist,kur Enveri kishte nje ideal tvetin (qofte edhe pse nuk e shpjegonte dot pse e kishte ideal) i gjith populli duhej te kishte te njejtin ideal,hero,qofte edhe hero filmash.U zgjata shum

si mund ta mohosh qe nuk donte te bashkonte trojet shqiptare kur ai mblodhi princat shqiptare duke u vendosur ai ne krye te saj dhe pati mbeshtetjen e tyre ne luften kunder osmaneve.une di qe familja e kastrioteve nuk qe muslimane po e perqafoi kete fe nen presionin e osmaneve .kur skenderbeu kerkonte ndihmen e vendeve te evropes perendimore ata ndodheshin ne lufte me njera tjetren ne luftra fetare ne mos gaboj.te gjitha keto i them se kam lexuar libra bazuar ne historin e skenderbeut sipas marlin barletit dhe naim frasherit .sa per humbjen e njerezve ne lufte(nuk di ne eshte dhe e sakte?) qe permend anonimja duhet te them se ne luft ka sakrifica(only the dead have seen the end of the war_Plato)(the cruelty of war makes for peace-Publius Statius)

MBANI PASTER MJEDISIN

mumu
Postuar: Wednesday, July 08, 2009 12:26:50 PM

Anetaresuar: 3/11/2009
Postime: 759
Pike: 1,986
Vendodhja: tirane
baby Shkroi:
Si nuk e paskam marre vesh qe paska filluar ora e Historise ketu???????????? Confused

Po mi shoqe po qenka bere aq e gjate kjo ora sa me duket si 500 vjet te turkutBigGrin

ESHTE VESHTIRE TE JESH BUDALLA KA SHUME KONKURENCE

http://www.youtube.com/watch?v=XPcjjOrKmJw ju pershendes te gjtheve
Anonimja
Postuar: Wednesday, July 08, 2009 2:42:51 PM

Jo mo jo nuk donte ti bashkonte se atij nuk ja ndiente fare as per princa as per troje shqiptare... Ai thjesht donte ti dilte kundra Sulltanit pasi nuk e ndieu veten te vleresuar nga ai... Thuhet se ai i beri balle sulmeve osmane... Ti vertet mendon se perandoria me e forte e atyre viteve sic ishte Turqia do mund te mposhtej nga nje Skenderbe... Eshte njesoj si te thuash Kosova mundi ne lufte Ameriken... Ka njeri qe e beson kete...
[-_-]
Postuar: Wednesday, July 08, 2009 6:22:35 PM

Anetaresuar: 5/9/2009
Postime: 157
Pike: 183
Vendodhja: londer
Anonimja Shkroi:
Jo mo jo nuk donte ti bashkonte se atij nuk ja ndiente fare as per princa as per troje shqiptare... Ai thjesht donte ti dilte kundra Sulltanit pasi nuk e ndieu veten te vleresuar nga ai... Thuhet se ai i beri balle sulmeve osmane... Ti vertet mendon se perandoria me e forte e atyre viteve sic ishte Turqia do mund te mposhtej nga nje Skenderbe... Eshte njesoj si te thuash Kosova mundi ne lufte Ameriken... Ka njeri qe e beson kete...

eshte e vertet kjo,
nuk eshte e vertet qe skenderbeu sic tha ultimo mblodhi princat a dicka e tille sepse donte te bashkonte shqiperine

ai iku shum i vogel nga shqiperia dhe skenderbeu ishte qenie njerzore,kur nje njeri shkeputet ne nje moshe si ajo e skenderbeut nga nje vend ne nje tjeter dhe tek ky i fundit rrin per shume kohe gjithcka qe ke len pas harrohet dhe nuk je ne gjendje qe ta kuptosh gjendjen ne vendin qe le me mire se njerzit qe jetojne atje,mund te vertetohet me emigrantet qe ikin ne ditet e sotme qe edhe pse ikin me deshiren e tyre perseri e harrojne vendin e tyre jo me qe skenderbeu iku me detyrim dhe aq me teper i keqtrajtuar

eshte paradoksale kur thone shqiperise i duhej skenderbeu qe te shpetonte prej sundimit osman,keshtu u bie vlera gjith trimave shqiptar nen skenderbeun qe po mos te ishin ata ato luftra nuk do ishin kryer,

ateher te tjer besojne se pas vdekjes se skenderbeut shqiperia nuk lindi me trima qe ti benin ball turqve ndaj ngelem per nje kohe te gjate nen pushtim,apsolutisht nuk jam dakort me keteee,eshte paradoksale,i ulim vlerat tona shume poshte per tia dhuruar nje njeriu te vetem,shqiperia ka lindur gjithmon trima por nuk mund ti beje ball nje perandorie te fuqishme si ajo turke......

po eshte e vertet, ai eshte ikon e historise tone por jo qe te lartesohet aq shume duke ia kaluar edhe nje qenieje mitologjike.

Nene Faleminderit Qe Me Krijove Shqiptar,Shqiperi , Zemer , Une Te Dua

Shfarros Fene!!!!!!!
Behu Ateist Tani !!!!!!!

www.ateistet.org www.vargmal.org
ultimo
Postuar: Wednesday, July 08, 2009 8:49:56 PM

nuk e di ju o jeni historian me nga 20 diploma Confused Scared ose keni jetuar ne kohen e skenderbeut mbase e keni njohur ku di une cte them ConfusedScared Confused per mua hero do mbetet kaq di te them secili ka mendimin e tij!

MBANI PASTER MJEDISIN

Doktori
Postuar: Thursday, July 09, 2009 10:20:36 AM
Grupe: Anetar , Moderator

Anetaresuar: 1/29/2009
Postime: 499
Pike: 1,400
Citim:

Nuk e di nga e nxjerr ti kete, por me duhet te te kujtoj se Skenderbeu eshte nderuar nga Vatikani me titullin "Atleta Christi" per mbrojtjen e Krishterimit!!!
Tani ketu ka nje problem, pasi paraqitja si nje hero kombetar, kur shumica e shqiptareve jane myslimane, pra te fese qe skenderbeu luftoi qe te mos perhapej, une mendoj qe eshte e ekzagjeruar. Thjesht nje hero do te ishte me e drejte se sa nje hero kombetar. Hero kombetar duhet te jete nje figure e cila te unifikoje dhe ndryshimet fetare qe ekzistojne ne vend. Te njejten gje do thoja dhe per figuren e Nene Terezes. Nuk mund ta paraqesim tani si nje figure kombetare pasi jo te gjithe ndjehen te perfaqesuar nga ajo.
aida
Postuar: Thursday, July 09, 2009 12:48:38 PM

Anetaresuar: 4/18/2009
Postime: 211
Pike: -2,083
Vendodhja: Tirana

Po edhe po te ekzistoj ndonje dyshim se a ishte apo nuk ishte, ky dyshim lirisht le te ju largohet nga mendja per vete faktin se asnje historian i ndonje kombi tjeter nuk doli qe te thoshte se Skenderbeu eshte i yni. Mendoni se nuk do ta benin kete shtetet e forta po te kishte edhe nje pike dyshimi ne kete mes???
Anonimja
Postuar: Thursday, July 09, 2009 3:46:53 PM

aida Shkroi:

Po edhe po te ekzistoj ndonje dyshim se a ishte apo nuk ishte, ky dyshim lirisht le te ju largohet nga mendja per vete faktin se asnje historian i ndonje kombi tjeter nuk doli qe te thoshte se Skenderbeu eshte i yni. Mendoni se nuk do ta benin kete shtetet e forta po te kishte edhe nje pike dyshimi ne kete mes???

Qe Skenderbeu eshte i yni kete nuk e luan as topi por ne thjesht po ja ulim pak mitin pasi eshte dicka shume e ekzagjeruar
Perdorues qe po shfletojne kete forum
Guest

Shko tek forumi
Ju nuk mund te hapni tema te reja ne kete forum.
Ju nuk mund te postoni pergjigje ne kete forum.
Ju nuk mund te fshini postimet tuaja ne kete forum.
Ju nuk mund te ndryshoni postimet tuaja ne kete forum.
Ju nuk mund te krijoni sondazhe ne kete forum.
Ju nuk mund te votoni ne sondazhet e ketij forumi.

RSS Kryesore e Forumit : RSS

YAFVision Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Mundesuar nga Yet Another Forum.net versioni 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Kjo faqe u gjenerua ne 0.312 sekonda.