|
|
Klasifikimi: Kandidat Nderi Grupe: Anetar
Anetaresuar: 12/4/2008 Postime: 101 Pike: 315 Vendodhja: Tirane
|
Perfundimisht ishte apo nuk ishte Skenderbeu Shqiptar?!!
|
|
Klasifikimi: Fillestar Grupe: Anetar
Anetaresuar: 1/6/2009 Postime: 1 Pike: 3 Vendodhja: itay
|
po
|
|
 Klasifikimi: Anetar i Avancuar Grupe: Anetar
Anetaresuar: 12/22/2008 Postime: 77 Pike: 140 Vendodhja: Tirane
|
Patjeter qe poo!!
Art is a lie that tells the truth.
|
|
 Klasifikimi: Administrator Grupe: Administrator
Anetaresuar: 11/12/2008 Postime: 80 Pike: -101 Vendodhja: Tirane
|
Shqiptar besoj se po...po hero aq sa e mbajme ne patjeter qe jo
Imagination is more important than knowledge! Albert Einstein
|
|
Anetaresuar: 12/4/2008 Postime: 207 Pike: 627 Vendodhja: Tirane
|
Pyetja eshte gabim qe ne fillim. Cfare kupton me "shqiperi" dhe "shqiptar", ne ate kohe nuk ekzistonte koncepti i shtetit shqiptar. Nese kupton nga viset qe jane sot Shqiperi ath mund te te them se Skenderbeu ishte shqiptar. Sa per madheshtine e heroit mjafton te thuash se vete sulltan Murati dhe Mehmeti kane rrethuar Krujen dhe nuk e kane marre dot kur drejtonte ushtrine Skenderbeu. Shkurt dhe sakte Skenderbeu ishte shqiptar dhe hero i padiskutueshem per kohen.
|
|
|
Pandi Shkroi:Pyetja eshte gabim qe ne fillim. Cfare kupton me "shqiperi" dhe "shqiptar", ne ate kohe nuk ekzistonte koncepti i shtetit shqiptar. Nese kupton nga viset qe jane sot Shqiperi ath mund te te them se Skenderbeu ishte shqiptar. Sa per madheshtine e heroit mjafton te thuash se vete sulltan Murati dhe Mehmeti kane rrethuar Krujen dhe nuk e kane marre dot kur drejtonte ushtrine Skenderbeu. Shkurt dhe sakte Skenderbeu ishte shqiptar dhe hero i padiskutueshem per kohen. Po qe ja ke futur kot fare! Dmth viset qe jane sot Shqiperi percaktojne se cfare ka qene nje person para disa shekujsh???? Eshte shqiptar pasi te gjithe ata qe e identifikonin veten me "Arber" si dhe Skenderbeu, me vone u njohen si Shqiptar. Keshtu qe kete lidhje presupozohet se e di Arber -> Shqiptar! Nejse dhe ky argument qe une jap mbase nuk eshte shume i sakte perderisa nuk po sjell asnje fakt. Po ju lutem nese mendoni se ishte apo nuk ishte mbeshteteni ne nje fakt qe keni degjuar, lexuar, pare etj.
|
|
|
OUDHSI Shkroi:Pandi Shkroi:Pyetja eshte gabim qe ne fillim. Cfare kupton me "shqiperi" dhe "shqiptar", ne ate kohe nuk ekzistonte koncepti i shtetit shqiptar. Nese kupton nga viset qe jane sot Shqiperi ath mund te te them se Skenderbeu ishte shqiptar. Sa per madheshtine e heroit mjafton te thuash se vete sulltan Murati dhe Mehmeti kane rrethuar Krujen dhe nuk e kane marre dot kur drejtonte ushtrine Skenderbeu. Shkurt dhe sakte Skenderbeu ishte shqiptar dhe hero i padiskutueshem per kohen. Po qe ja ke futur kot fare! Dmth viset qe jane sot Shqiperi percaktojne se cfare ka qene nje person para disa shekujsh???? Eshte shqiptar pasi te gjithe ata qe e identifikonin veten me "Arber" si dhe Skenderbeu, me vone u njohen si Shqiptar. Keshtu qe kete lidhje presupozohet se e di Arber -> Shqiptar! Nejse dhe ky argument qe une jap mbase nuk eshte shume i sakte perderisa nuk po sjell asnje fakt. Po ju lutem nese mendoni se ishte apo nuk ishte mbeshteteni ne nje fakt qe keni degjuar, lexuar, pare etj. Une nuk bera konstatim. Per faktin se vete pyetja ishte gabim qe ne fillim kerkova specifikim te saj. Por gjithsesi as ti nuk jep argument te sakte dhe rrjedhimisht pergjigjet do te jene te pabazuara ne argumenta por do te jene thjesht ndjenja. Sa per ceshtjen se nese viset qe jane sot shqiptare percaktojne apo jo nese nje person ka qene apo jo shqiptar mund te te them se para se te shprehesh duhet te kuptosh fillimisht idene e shprehur nga bashkefolesi. Sepse edhe ti vete je ne te njejten linje kur thua Arber -> Shqiptar. Eshte ceshtje termash. Nese ti kerkon fakt per kombesine e Skenderbeut mund te pohoj se te gjitha shkrimet mbi Skenderbeun thone se eshte bir i Gjonit , princ ne Kruje. Kruja eshte pjese shqiptare keshtu qe eshte evidente qe Skenderbeu eshte shqiptar. p.s. Nje teme e tille nuk eshte aspka interesante pervecse abuzive me kontekstin. Disa te verteta lidhur me marrdheniet e Skenderbeut me Huniadin apo ndonje fakt i patrajtuar lidhur me Hamzain do te ishte me interesant.
|
|
|
Qe nuk eshte interesante dhe une jam dakort. Por e verteta eshte se shume vete do te ndiheshin te zhgenjyer sikur sot te shfaqeshe nje dokument qe vertetonte se Skenderbeu nuk eshte Shqiptar. Kjo mendoj une se vepra e tij quhet madheshtore per vete faktin se eshte shqiptar duke harruar se ai u rrit dhe u edukua si nje Turk me dashuri ndaj perandorise te ciles mos harrojme se i sherbeu dhe mjaft mire. Besoj se me interesante do te ishte tema ne lidhje me vepren e Skenderbeut, lufta kunder perandorise, ne eshte ajo kaq madheshtore sa ne e bejme??!!
|
|
Klasifikimi: Anetar Nderi Grupe: Anetar
Anetaresuar: 3/14/2009 Postime: 913 Pike: 2,545 Vendodhja: Tirane
|
Nuk eshte aq e lehte te flasesh per Skenderbeun. Ne rradhe te pare duhet studiuar Historia ashtu si ka qen ne te vertet dhe jo ashtu si eshte transformuar gjate 50 apo 60 viteve te fundit. Skenderbeut mund ti veme shume epitete nje nder te cilat eshte edhe Hero. Por mund te theme edhe se ishte Egoist, Karierist, Aventurier, Keto jane te gjitha cilesi qe i shkojne shume mire nje Shqiptari dhe ai eshte Shqiptar. Por a luftoi per Shqiptaret apo per veten e vet ketu ngelet shume per te diskutuar. Historiku na tregon se asnje shqiptar nuk ka luftuar per interesat e shtetit por per interesa personale duke pare qe Skenderbeu eshte shqiptar a mund te bejme nje perjashtim qe ai luftoi per popullin e tij??? Mos harroni edhe nje fakt tjeter se Skenderbeu e morri Shqiperine e asaj kohe me afro 700.000 banore dhe kur vdiq kishin ngelur afro 150.000
|
|
|
Anonimja Shkroi:Nuk eshte aq e lehte te flasesh per Skenderbeun. Ne rradhe te pare duhet studiuar Historia ashtu si ka qen ne te vertet dhe jo ashtu si eshte transformuar gjate 50 apo 60 viteve te fundit. Skenderbeut mund ti veme shume epitete nje nder te cilat eshte edhe Hero. Por mund te theme edhe se ishte Egoist, Karierist, Aventurier, Keto jane te gjitha cilesi qe i shkojne shume mire nje Shqiptari dhe ai eshte Shqiptar. Por a luftoi per Shqiptaret apo per veten e vet ketu ngelet shume per te diskutuar. Historiku na tregon se asnje shqiptar nuk ka luftuar per interesat e shtetit por per interesa personale duke pare qe Skenderbeu eshte shqiptar a mund te bejme nje perjashtim qe ai luftoi per popullin e tij??? Mos harroni edhe nje fakt tjeter se Skenderbeu e morri Shqiperine e asaj kohe me afro 700.000 banore dhe kur vdiq kishin ngelur afro 150.000 Me thuaj cili nga personalitetet e meposhteme (ose edhe ndonje qe njeh ti) ka luftuar vetem per veten e tij, vetem per popullin e tij apo edhe per veten e tij edhe per popullin e tij: Luigji XIV, Cezari, Napoleoni, Hitleri, Aleksandri i madh........
|
|
|
Me vjen keq qe keta qe sa po ke permendur jane persona qe pretendon ti marresh si shembull. Ketu po flasim per nje tjeter herro qe quhet Gjergj Kastrioti dhe une e thashe qe nuk eshte e lehte te flasesh per te imagjino si eshte te flasesh per keta te tjeret
|
|
, Moderator
Anetaresuar: 1/29/2009 Postime: 499 Pike: 1,400
|
Po c'te keqe ka kur perputhen interesat personale me ato te kombit (shumices, popullit) te themi!!! Perkundrazi them une keshtu duhet te jete gjithmone. Tani te thuash se Skenderbeu kishte interesin e vet personal se po te shkeputej prej Turkut do te merrte pronat e tij dhe bujkroberit e tij etj si keto eshte gje pa vend pasi dhe vete ata qe e ndjenin se ishin si Skenderbeu kishin po te njejtat interesa dhe ne total interesi kombetar perputhej me ate te Skenderbeut pasi nga shkeputja nga Turku secili do te merrte ate qe i kishte takuar qe me pare.
|
|
|
Doktori Shkroi:Po c'te keqe ka kur perputhen interesat personale me ato te kombit (shumices, popullit) te themi!!! Perkundrazi them une keshtu duhet te jete gjithmone. Tani te thuash se Skenderbeu kishte interesin e vet personal se po te shkeputej prej Turkut do te merrte pronat e tij dhe bujkroberit e tij etj si keto eshte gje pa vend pasi dhe vete ata qe e ndjenin se ishin si Skenderbeu kishin po te njejtat interesa dhe ne total interesi kombetar perputhej me ate te Skenderbeut pasi nga shkeputja nga Turku secili do te merrte ate qe i kishte takuar qe me pare.
Jo faktet tregojne qe Skenderbeut ju dha dika tjeter dhe jo vendi qe i takonte... Ai per kete arsye i doli kunder portes se larte.
|
|
, Moderator
Anetaresuar: 1/29/2009 Postime: 499 Pike: 1,400
|
Anonimja Shkroi:Doktori Shkroi:Po c'te keqe ka kur perputhen interesat personale me ato te kombit (shumices, popullit) te themi!!! Perkundrazi them une keshtu duhet te jete gjithmone. Tani te thuash se Skenderbeu kishte interesin e vet personal se po te shkeputej prej Turkut do te merrte pronat e tij dhe bujkroberit e tij etj si keto eshte gje pa vend pasi dhe vete ata qe e ndjenin se ishin si Skenderbeu kishin po te njejtat interesa dhe ne total interesi kombetar perputhej me ate te Skenderbeut pasi nga shkeputja nga Turku secili do te merrte ate qe i kishte takuar qe me pare.
Jo faktet tregojne qe Skenderbeut ju dha dika tjeter dhe jo vendi qe i takonte... Ai per kete arsye i doli kunder portes se larte. Po pra dhe une kete po them qe luftoi per ate qe ai mendonte se i takonte! Pastaj pse duhet te pranonte se cfare i jepte perandoria osmane?? Qe duhet thene shume te tjere i pranuan por ato ishin shume me shume se cfare ata kishin ne te vertete.
|
|
|
Ai duhet ta pranonte se cfare i dha perandoria pasi ishte pjese e saj ishte ajo perandori qe e beri ate qe e beri dhe ishte po ajo perandori qe pas "Epokes" Skenderbe na nenshtroi per 5 shekuj me rradhe. Nuk mund ti dalesh kunder dickaje me te madhe se vetja ky eshte rregull dhe Skenderbeu e dinte kete gje por nuk donte ta pranonte sepse kishte nje ego te semure...
|
|
Anetaresuar: 5/9/2009 Postime: 157 Pike: 183 Vendodhja: londer
|
Shkrime te Autoreve Grek Per Heroin Tone Kombetar,Ka Qen Apo Jo Shqiptar Skenderbeu Ndër autorët grekë që njihen se kanë shkruar libra për Skënderbeun janë: Halkokontili, Francis, Kritovulos, Paparigopulo. Por së fundi bibliografisë së madhe të veprave kushtuar Heroit tonë Kombëtar Skënderbeut do tu shtohen edhe katër libra në gjuhën greke që besoj nuk janë të njohura deri më sot. Këto libra janë botuar në shek.XIX dhe gjenden në një nga Bibliotekat më të pasura të Greqisë. 1.- Libri i parë ka autor K.Velefanti i botuar në Athinë më 1857 dhe ka titullin: Η ΝΕΑ ΔΙΡΚΗ. ΗΤΟΙ. Libri i kushtohet Perandorisë Bizantine nga themelimi i saj. Në të janë përfshirë historitë nga mbreti i parë i Bizantit Kostandini i Madh dhe mbyllet me rënien e princit të fundit Gjergj Kastrioti. Libri përbëhet nga 292 faqe. Nga faqja 102 fillon kapitulli që i kushtohet Skënderbeut me titull: ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΙΩΤΟΥ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΘΕΝΤΟΣ ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (Historia e Gjergjit të Kastriotëve, i njohur Skënderbe, Princi i Shqipërisë) dhe deri në faqen 238 shkruhet për të. Interesant është fakti se ky libër shoqërohet edhe me grafikë të ndryshme që i përkasin mbretërve të Bizantit, por edhe një grafikë të figurës së Skënderbeut. Pra me këtë zbulim shtohet edhe një grafikë ku na paraqitet me madhështinë e tij Heroi ynë Kombëtar Gjergj Kastrioti. Më shumë në libër siç shihet shkruhet për Princin e Shqiptarëve. 2.- Libri i dytë është botuar më 1876, në Athinë dhe autor është A.Milaraqi. Libri prej 15 faqesh ka titullin: ΟΛΙΓΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ (Pak fjalë mbi prejardhjen e Skënderbeut), dhe flet rreth origjinës së Heroit Kombëtar të Shqiptarëve. Autori përmend studiuesit e ndryshëm duke bërë dhe komentet e tija. Në përfundim të studimit të tij A.Milaraqi shkruan: “Gjergj Kastriotit Skënderbe është shqiptar(Οτι ο Γεωργιοσ Καστριωτησ ο Σκενδερμπεησ ειναι Αλβανος)”. 3.- Libri i tretë është botuar në vitit 1884 nga N. Mihalopuli me titull: ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥ ΚΑΣΤΡΙΩΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΘΕΝΤΟΣ ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ ΗΓΕΜΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (Historia e Gjergj Kastriotit i quajtur SKËNDERBE Mbret i Shqipërisë). Ky libër ka 184 faqe. Në këtë libër nuk ngrihen pretendimet se Skënderbeu ishte me origjinë greke, por shkruhet qartë se ai ishte shqiptar mbret i Shqipërisë. Botuesi është treguar i kujdesshëm dhe si bazë duhet të ketë shfrytëzuar veprën e Marlin Barletit. 4.- Studiuesit grek duke parë madhështinë e Skënderbeut i kushtuan edhe skenar Drame. Shkrimtari Andoniu Io. Andoniadhu shkruajti Dramën me titull: ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, ΔΡΑΜΑ (Skënderbeu mbreti i Epiriotëve, Dramë). E cila është botuar në Athinë më 1889 dhe ka fituar çmim në Konkursin e poezisë mbajtur më 25 mars të po atij viti. Ky libër ka 116 faqe. Ngjarja në Dramë zhvillohet në pesë ditë dhe paraqitet në gjashtë akte ku luajnë 18 personazhe. Nene Faleminderit Qe Me Krijove Shqiptar,Shqiperi , Zemer , Une Te DuaShfarros Fene!!!!!!! Behu Ateist Tani !!!!!!!www.ateistet.org www.vargmal.org
|
|
|
Edhe nga historia te gjithe berryla duken
|
|
Anetaresuar: 6/25/2009 Postime: 136 Pike: 311 Vendodhja: sarande
|
Albert Shkroi:Shqiptar besoj se po...po hero aq sa e mbajme ne patjeter qe jo pa na thuaj pak pse nuk eshte hero sipas teje pasi historia verteton te kundertenper mua ai eshte hero i te gjithe shqipetareve MBANI PASTER MJEDISIN
FEW man are born brave many become so through traininng and discipline[vegetius]
|
|
Anetaresuar: 6/2/2009 Postime: 175 Pike: 331 Vendodhja: memedhe
|
po si skenderbeu, miti stroni etj jan heronje te shqiperis se harova dhe ali pasha e selam musaj
|
|
Anetaresuar: 3/11/2009 Postime: 759 Pike: 1,986 Vendodhja: tirane
|
ultimo Shkroi:Albert Shkroi:Shqiptar besoj se po...po hero aq sa e mbajme ne patjeter qe jo pa na thuaj pak pse nuk eshte hero sipas teje pasi historia verteton te kundertenper mua ai eshte hero i te gjithe shqipetareve Edhe per mua, ate kam njohur si hero qe e vogel dhe me ate ndjenje vazhdoj te jem. ESHTE VESHTIRE TE JESH BUDALLA KA SHUME KONKURENCEhttp://www.youtube.com/watch?v=XPcjjOrKmJw ju pershendes te gjtheve
|
|
|
Guest |